פיתוח אלקטרוניקה - במה עוזר?
פיתוח אלקטרוניקה
קצב ההתפתחותה המרשים של הטכנולוגיה רק מדגישה עוד יותר את חשיבותו של פיתוח אלקטרוניקה איכותי עבור כל חברה המבקשת להצליח בתחום ההרכבות האלקטרוניות. שרשרת האספקה שנפגעה בשל מגפת הקורונה, פגעה בנוסף גם בייצורם ושינועם של רכיבי אלקטרוניקה שונים כגון שבבים, ובכך ביכולת של חברות אלקטרוניקה רבות בכל העולם לפתח את מוצריהם.
במה פיתוח אלקטרוניקה עוזר?
יחד עם הכתוב לעיל, אין כיום תחום מבוקש יותר בו הדרישות כה רבות עד שיש צורך בהקמת מפעלים חדשים אשר יוכלו לעמוד בביקוש לרכיבים אלקטרוניים שונים, אשר ייתנו מענה בשנים הקרובות בשורה של תחומים חדשים כגון –
- בית חכם,
- ה-IOT (האינטרנט של הדברים) בו בכל מוצר מדף מותקן לפחות שבב אחד
- מחשבים,
- מובייל
- ובעוד שורה ארוכה של פיתוחים וגאדג'טים חדשים שבכולם מככבים מעגלים מודפסים בצורה כזו או אחרת.
מהו פיתוח אלקטרוניקה? קונספט, ייצור ו - Go 2 Market
יזמים, סטארטאפיסטים ומהנדסים, לכל אחד יש תפקיד בפיתוח מוצר אלטרוני שלם. יכולות הטכנולוגיה העכשווית מרשימות ומעוררות השראה אך כל מי שבקיא בתחום יודע כמה ארוכה ומורכבת הדרך, צעד אחר צעד, על מנת שהמוצר הסופי יצליח למלא את הפונקציה עבורה נוצר בנוסף לעמוד בתקנות הבטיחות המחמירות. הכל תוך מקסום יכולות הטכנולוגיה ומזעור העלות הכספית הכרוכה בפיתוח המוצר. פיתוח אלקטרוני מקיף מביא בחשבון את כל האלמנטים הדרושים להצלחת הפרויקט.
פיתוח אלקטרוניקה - איך זה מתבצע?
כל מהנדס חשמל ואלקטרוניקה מכיר בחשיבות הירידה לפרטים בתהליך הייצור, בין אם של רכיב חשמלי בודד, לוח אם או מוצר שלם. הנה בקצרה איך מתבצע פיתוח אלקטרוניקה.
פיתוח קונספט
יסודות יציבים הם הבסיס להצלחה בכל תחום ועל אחת כמה וכמה בתחום הדורש דיוק כה רב והסתמכות כל שלב, על זה הבא לפניו. פיתוח הרעיון למוצר ותיעודו בצורה מסודרת הכוללת את המפרט המלא שלו, יתרונות, תכונות וכדומה, הם היסוד להצלחת כל מוצר אלקטרוני.
POC – Proof of Concept
גם אם הרעיון שלכם אדיר, ללא יכולת הוצאתו לפועל, בינתיים הוא כזה רק על הנייר. בשלב זה עליכם להביא בחשבון את כל הגורמים הכלכליים והאחרים המעורבים בפרויקט. יש לחשב את העלות של רכיבי אלקטרוניקה, כגון מעגלים מודפסים (PCB) וכל אלמנט אחר במסגרת ה Bill of Material, לפני שניגשים להמשך פיתוח האלקטרוניקה ושאר השלבים הנדרשים.
פיתוח אלקטרוניקה
כעת ניתן לגשת למלאכה:
- לתכנן מעגלים מודפסים,
- להכין כתב חומרה וחומרים נדרשים ולרכוש אותם.
- לתכנן בעזרת מהנדסים ממשק אדם-מכונה HMI,
- לקבוע יחידות בקרה,
- ליצור את ממשק ההפעלה ולבנות את עץ הפונקציות.
העבודה מתבצעת במקביל על התוכנה ועל החומרה, לרבות עבודה על בניית המארז.
למידע נוסף על תהליך או על מוצרים ופתרונות נוספים של ק.א.א הכוללים: