5 קריטריונים לעיצוב PCB
מאפיינים לעיצוב PCB
עוד לפני המצאת המכשירים האלקטרוניים, היה ברור שכדי שמכשיר אלקטרוני כלשהוא יוכל לפעול, הוא צריך שכל החיבורים האלקטרוניים שלו יתקשרו יחדיו, וזאת בדיוק הסיבה שהומצא PCB (מעגל מודפס), שעליו כל הרכיבים האלקטרונים יכולים לתקשר ביחד ולגרום למכשיר לפעול. למי שלא מכיר את התחום, מעגל מודפס יכול להראות כמו גוש מתכת שעליו מתכות קטנות וזעירות, אבל המתכות הקטנות הללו הן אלו אשר אחראיות על תפעול המכשיר שלכם ואילו שעל כל גוש המתכת עצמו יופיעו גורמים מקשרים אשר יעזרו לחשמל לעבור בין הרכיבים האלקטרוניים ובכך לייצר פעולה למכשיר.
במאמר הנוכחי אנחנו נדבר על חיווט אלקטרוני ואיך מעצבים PCB כדי שהמכשיר שלכם יוכל לפעול. אז, בואו ונגלה מהם הרכיבים האלקטרוניים הללו שיוצרים את החיים לכל מכשיר חשמלי.
PCB – מה הקשר לחיווט אלקטרוני?
לוח מעגלים מודפסים (PCB) הוא לוח דק העשוי מחומר מבודד, כגון פיברגלס או פלסטיק, ולו תבנית מוליכה חרוטה על פני השטח. התבנית מחברת רכיבים אלקטרוניים, כגון נגדים, קבלים וטרנזיסטורים, ליצירת מעגל שלם. PCB
חיווט אלקטרוני מתייחס למערכת המוליכים המחוברים זה לזה הנושאים אותות חשמליים או כוח בין רכיבים שונים במעגל או במכשיר אלקטרוני. החיווט יכול להיות מורכב מחומרים שונים, כגון נחושת, אלומיניום או כסף, והוא עשוי להיות מבודד כדי למנוע אינטראקציות חשמליות לא רצויות בין חוטים. חיווט נכון חיוני לפעולה בטוחה ואמינה של מכשירים אלקטרוניים, ובכדי לייצר את האמינות הנ"ל ישנו הצורך ביצירת PCB איכותי.
איך מעצבים PCB?
עיצוב PCB (Printed Circuit Board) כולל מספר שלבים, וביניהם עיצוב סכמטי, פריסה וייצור. להלן מספר שלבים כלליים לתכנון PCB :
- עיצוב סכמטי:
העיצוב הסכמטי כולל יצירת דיאגרמה המראה כיצד רכיבי המעגל מחוברים זה לזה. ניתן להשתמש בתוכנות כגון Eagle, Altium או KiCAD כדי ליצור את הסכימה הדרושה לפני שמחליטים לייצר מעגל חשמלי.
- בחירת רכיבים:
ברגע שיש לכם את הסכימה המוכנה, צריך לבחור את הרכיבים שבהם תשתמשו במעגל המודפס. זה כולל דברים כמו נגדים, קבלים, ICs ומחברים שונים. עליכם לשקול גורמים כגון עלות, זמינות וביצועים בעת בחירת רכיבים.
- עיצוב פריסה:
ברגע שיש לכם את הרכיבים הדרושים, אתם יכולים להתחיל לפרוס את ה – PCB . זה כולל הנחת הרכיבים על הלוח וניתוב העקבות המחברים אותם. אתם יכולים להשתמש בתוכנות כגון Eagle, Altium או KiCAD כדי ליצור את הפריסה הדרושה, ורק לאחר שייצרתם את הפריסה, תוכלו לעשות זאת פיזית.
- בדיקת כללי עיצוב:
לפני שאתם שולחים את העיצוב שלכם לייצור, עליכם לבצע בדיקת כללי עיצוב כדי לוודא שהפריסה שלכם עומדת בדרישות היצרן. זה כולל בדיקה של דברים כמו רוחב עקבות מינימלי, מרווח מינימלי בין הרכיבים השונים ועוד.
- ייצור:
לאחר שסיימתם את העיצוב שלכם, סופסוף מגיע הרגע שבו תוכלו להתחיל לייצר את ה- PCB שלכם בצורתו הפיזית ובכך לוודא שלא תכננתם דברים באופן לקוי חלילה, מה שידרוש מכם תכנון מחדש והרכבת PCB מחדש (שלוקח הרבה מאוד זמן).
KAA – עיצוב מעגלים מודפסים
חשוב לציין שעיצוב PCB יכול להיות תהליך מורכב, וחשוב שתהיה הבנה טובה של עקרונות אלקטרוניקה ועקרונות תכנון PCB לפני שמתחילים. בין אם אתם מעוניינים לעצב מעגל חשמלי חדש עבור מכשיר שלא היה קיים כמותו לפני כן או, שאתם מעוניינים ליצור סכמה חדשה של מעגל מודפס עם רכיבים אלקטרוניים שונים, חד משמעית שאתם תצטרכו את עזרת המומחים בתחום. אנחנו ב- KAA, ערוכים לספק עבורכם שירות ייצור מעגלים מודפסים ברמת האיכות הגבוהה ביותר אשר תתאים גם עבור מכשירים קיימים בשוק וגם עבור אב טיפוס למוצר חדש.
שנים רבות של ניסיון בתחום חיווט אלקטרוני ויצירת PCB, הובילו אותנו לביצועים מקצועיים ולמערך לקוחות מרוצים שהקימו איתנו מוצרים חדשים ויצרו את אב הטיפוס הדרוש.
ליצירת קשר, ניתן להשאיר את הפרטים שלכם באתר שלנו ואנחנו נשמח לחזור אליכם בהקדם.